04-27-2024, 06:25 AM
Bericht: #21
RE: Speelronde 36
Het blijft super spannend....

De instructies van trainer Bas Sibum waren duidelijk vanaf het begin. Zijn voorhoede moest direct druk zetten op de achterste linie van Jong Ajax. Die tactiek leverde binnen tien minuten de 0-1 voorsprong op. Václav Sejk ontfutselde de bal van een opgejaagde doelman Charlie Setford en schoot vanuit de draai raak in een leeg doel. Kort daarop scoorde Jong Ajax ook met hun eerste schot op doel. Middenvelder Silvano Vos dribbelde zichzelf vrij en op het harde schot moest Calvin Raatsie het antwoord schuldig blijven.

Omdat het 'grote' Ajax afgelopen woensdag in de eredivisie speelde, werden de beloften versterkt met een aantal wisselspelers en invallers van het eerste team. Door deze kwaliteitsimpuls ontspon zich een gelijkwaardige strijd in de eerste helft waarbij Arjen van der Heide tweemaal het dichtst bij een doelpunt kwam voor Roda JC.
Jong Ajax - Roda 1-1.